Saveti za kupovinu klima uređaja u 2023.

Saveti za kupovinu klima uredjaja su mnogobrojni i često u moru njih nismo sigurni koji su zapravo i istiniti i u koje da verujemo. U nastavku teksta donosimo 3 saveta za odabir i kupovinu klime koji su provereni i koji će vam zaista i pomoći. Ukoliko sa nama ostanete do kraja teksta, čeka vas i extra dodatni savet, zato nastavite čitati.

saveti za kupovinu klima uredjaja

Savet broj 1: Izaberi klimu za sva godišnja doba

U zemlji koja tokom godine iskusi ekstremne temperaturne razlike i četiri godišnja doba, vrlo je važno kupiti klimu koja će podjednako dobro hladiti leti ali i grejati zimi.

Klimatski uslovi beleže sve veće promene, pa tako svedočimo sve vrelijim letima koja više ne možemo zamisliti bez klime. Betonski zidovi, loša ili  nikakva izolacija, visoka spratnost i prostorije koje su konstantno izložene sunčevim zracima u najtoplijem delu dana, čine letnji period od nekoliko meseci nepodnošljivim.

Nakon paklenih vrelina, sledi veći deo godine koji je pretežno ispunjen hladnoćom, mrazom, ledenim vetrom i temperaturama koje se spuštaju ispod nule. U hladnim mesecima, klima predstavlja odlično dodatno ili kako se sve više beleži – osnovno grejno telo. Ali, koja klima je podjednako dobra i leti i zimi i zašto je to uvek inverter klima?

Inverter klima ispunjava sve kriterijume za bezbednu i efikasnu upotrebu tokom cele godine. Ove klime osim svoje sposobnosti da funkcionišu besprekorno bez obzira na klimatske uslove, štede i vaš novac. Opšta nestabilnost cena energenata i same električne enregije, koje konstantno pokazuju tendenciju rasta, zahtevaju uređaje čije će korišćenje biti isplativo. Klima uređaji inverterskog tipa, osiguravaju idealnu temperaturu i rade uz izuzetno malu potrošnju.

A ako se pitate koju inverter klimu kupiti naša preporuka su ovi inverter klima uređaji.

Savet broj 2: Neka cena ne bude presudan faktor

Najveća briga pri kupovini bilo kakvih uređaja i bele tehnike uopšte je briga o ceni, odnosno koliko ćemo za nešto morati da izdvojimo novca. Iako je obično i jedini mogući izbor taj da ćete kupovati proizvode koji koštaju manje, postoji mnoštvo razloga koji upućuju na to da rentabilnost i ekonomičnost ne idu ruku pod ruku sa niskom cenom.

Standardne klime su većinski izbor pri kupovini klime i sasvim sigurno će saveti za kupovinu klima uredjaja koje čujete, biti od onih koji su je i birali na osnovu cene, odnosno najjeftiniju od. Iako su standardne klime dobar izbor, u pogledu isplativosti one daleko nadmašuju početne troškove kupovine one skuplje- inverter. Prednosti inverter klima su dugoročna štednja, bolji kvalitet rada u svim uslovima, manji stepen kvarova i mnoštvo opcija koje rezultiraju manjim računima i nižim troškovima održavanja i servisiranja.

Ako ste u dilemi oko izbora, u svakom momentu stojimo vam na raspolaganju pri odabiru one najbolje za vaš dom ili poslovni prostor, uzimajući u obzir kvadraturu, efikasnost, namenu ali i cenu koja vama najviše odgovara.

provereni saveti za kupovinu klima uredjaja zimi

Savet broj 3: Kupovina klime je posao koji treba da obavite zimi

Zašto je zima vreme kada biste trebali da investirate u klima uređaj?

Jun, jul ili avgust su meseci kada intenzivno razmišljamo o kupovini klime a ujedno i vreme kada se većina kupovina i obavi. Ekonomija funkcioniše na osnovu ponude i potražnje  na osnovu koje se formiraju i cene. Ovo je itekako primenljivo i na opremanje prostora rashladnim sistemom. Veća potražnja tokom leta skoro pa obavezno podiže i cene samih klima.

Što znači da ćete kupovinom klime zimi vrlo verovatno uštedeti a pri tom ćete leto dočekati spremni i bez brige oko nepodnošljive vrućine koja sledi.

Takođe, letnja sezona je pod pritiskom u smislu instaliranja, montaže, kvarova i redovnih servisiranja i znači da će većina majstora biti prezauzeta ili će slobodni u tom momentu biti samo oni koji za taj posao nisu suviše i stručni. Mala potražnja tokom zime je vaša velika prednost, pa zašto je onda ne iskoristiti. Kontaktirajte nas na 062503200.

 

Extra savet za kupovinu klima uredjaja

Ako već posedujete klima uređaj i želite da on traje i da spremno dočekate leto bez bojazni da ćete shvatiti da klima ne radi onda kada vam je najpotrebnija, zima je period kada treba da razmislite o njenom redovnom servisiranju iz istih razloga kao i za kupovinu. Manja potražnja, niži troškovi i kvalitet usluge su opravdani razlozi za prevenciju potencijalnih problema, brže rešavanje istih i to sa najmanje štete po vaš budžet i novčanik.

Zakaži svoj redovan servis klime ili se informiši ovde.